Doa-doa Untuk Kejayaan dan Keberkatan….

Pada suatu ketika, Nabi Musa berhadapan dengan ahli sihir sewaktu Firaun berkuasa. Kemudiannya, ternyata Musa yang menang dan tukang sihir yang kalah. Dari lubuk hati mereka keluar suatu pernyataan bahawa Nabi Musa benar-benar memperolehi mukjizat dari Allah.

Manusia biasa tidak mungkin dapat melakukannya. Oleh kerana ahli sihir berubah pendirian, maka Firaun pun mengancam akan memotong tangan dan kaki mereka secara bersilang (tangan kanan dan kaki kiri).  Sesudah itu baru mereka disalib (digantung pada kayu palang).  Ancaman itu malahan membuat mereka bertambah berani dan berdoa dengan doa dipetik dari ayat 126 surah al-A’raf ertinya : “Ya Tuhan kami, limpahkan kesabaran kepada kami dan matikanlah kami dalam keadaan berserah diri (kepadamu)”.(ref: Al-Quran Al-A’raf ayat 126)

Dalam menghadapi BN yang sedang sakit ini, eloklah kita sama-sama kita baca doa ini supaya kita tetap tabah dan dapat menggerunkan mereka (puak2 BN).  Jika kita meninggal dunia, kita pun tetap dalam keadaan berserah diri kepada Allah, iaitu menjadi muslim sejati hingga akhir hayat.  Letakkan matlamat bukan hanya untuk tukar kerajaan yang sedia ada kepada kerajaan yang lebih baik, tetapi mendapat keberkatan dan keredhaan Allah dalam pemerintahan.

Advertisements

~ by ajid on September 23, 2008.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: